Met twee voeten op de grond

Filed in nieuwe tijd by on 10 mei 2020 1 Comment

Het belang van gronden in deze tijd

Ik merk het regelmatig: dat ik in mijn hoofd schiet en mijn gedachten er met mij van door gaan. Wat betekent deze coronatijd voor de toekomst? Heb ik als zelfstandige dadelijk nog wel opdrachten en werk? Waar is mijn plek? Als dat maar goed komt…

De verandering van tijdperken

Het is een bijzondere tijd. Er is zo veel in beweging. Alles lijkt anders. Dit is zeker onderdeel van de grote verandering die voorspeld was door de Maya’s en aangekondigd met het Waterman Tijdperk. Met mijn hoofd kan ik het allemaal prima verklaren, maar dit helpt niet echt in de onrust en angstgevoelens die ik regelmatig ook tegenkom. De emotie angst is een signaal van mijn lichaam dat ik de regie over mijn leven hebt weggegeven, aldus Vera Helleman, en dat klopt zeker voor mij. De veranderingen gaan nu zo snel en zijn zo groots, dat ik mij geregeld verlies in een gevoel van nietigheid en angst.

Gronden

Gelukkig ontdek en leer ik steeds beter hier mee om te gaan. Een hele belangrijke daarin voor mij is het begrijpen van de energetische principes vanuit de opleiding Energetisch beheer. Wat ik ontdek is dat ik het nodig heb om goed gegrond te blijven. Mij niet te verliezen in mijn hoofd en gedachten, die brengen mij naar een toekomst die alle kanten op kan, van bijzonder inspirerend tot enorm beangstigend. En wat mij helpt is daarom letterlijk gronden. Met 2 voeten weer stevig op de grond; de aarde en mijn voeten voelen. Ik merk dat ik dan weer rustig wordt, vertrouwen heb en mij over durf te geven en wat er dan ook gaat gebeuren. Wetende dat mijn voeten mij vast wel weer brengen waar ik mijn bijdrage kan leveren.

Hoe grond je?

Hoe ik dat doe?

  • Het liefst door even te gaan wandelen of sporten;
  • Of door lekker met mijn handen in de tuin te werken;
  • In het moment door vooral te focussen op het voelen van mijn voeten;
  • Soms door gewoon alleen bewust te ademen. Met de inademing laat ik op en met de uitademing laat ik los (alle gedachten die mij niet helpen);
  • Ook maak ik gebruik van de natuurkrachten door bijvoorbeeld versteend hout bij mij te dragen. Gewoon een klein stukje in mijn broekzak, niemand die het ziet.

Alles heeft zijn eigen plek

Of je nu gelooft dat de corona een teken van de natuur is om de mensheid op een ander pad te zetten, of dat het gewoon toeval is. Het voelen van de aarde met zijn zwaartekracht geeft stevigheid en een eigen plek. En het (her)ontdekken van de eigen plek in deze veranderende maatschappij is nu belangrijk.

Probeer het eens uit en kijk of het voor jou ook werkt. Het kost niets, alleen aandacht.

Tags: , , , , ,

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mooi weergegeven, Caroline. Volgens mij nog steeds het allerbelangrijkste om jezelf staande te houden. Letterlijk en figuurlijk.

Geef een reactie