Tijd om je eigen kompas te volgen

Filed in nieuwe tijd by on 29 maart 2020 2 Comments

Ken jij jouw eigen kompas? Weet jij hoe jij optimaal functioneert? Heb jij helder welke bijdrage jij nu werkelijk kunt leveren vanuit jouw talenten en ervaring? Ga op onderzoek uit en ontdek!

Het zijn bijzondere tijden

De 9-tot-5-maatschappij verdwijnt wat naar de achtergrond. We werken als het lukt, past, nodig is en doen andere zaken als het zo uitkomt. We hebben afspraken in onze agenda waarbij we online zijn, en daar omheen bepalen veel van ons meer onze eigen dagindeling. We passen ons aan aan wat thuis nodig is en hoe we het in het gezin kunnen organiseren.
Veel mensen volgen wat meer hun eigen kompas en gevoel. Prachtig. Hoe mooi zou het zijn om dit ook na Corona meer te doen? De vraag is alleen, ken jij jouw eigen kompas voldoende om deze straks te blijven volgen als we weer meer samen in een systeem gaan? Misschien is nu de tijd om die te onderzoek en expliciet te maken. Maar hoe doe je dat?

Human Design – jouw persoonlijke kompas

Een belangrijke hulp voor mij in het vinden van mijn eigen kompas was de afgelopen jaren de wijsheid vanuit Human Design (HD). HD heeft mij laten inzien dat ik, wat ik diep van binnen al wist, niet zo goed pas in de 9-tot-5-systemen waar veel anderen zich prima in lijken te ontplooien. Ik ben volgens HD het type Projector (er zijn 4 types). Mijn uitgebreide profiel geeft nog veel meer, voor mij unieke informatie, maar ik wil hier focussen op het belangrijkste, namelijk het type en de strategie van dat type. Ik ben de afgelopen 5 jaar aan het experimenteren en ontdekken geweest wat dat zou kunnen betekenen en kom erachter dat ik floreer bij het volgen van de strategie van de Projector. Als ik dat doe valt het leven letterlijk mee en is overvloedig; als ik toch weer doe ‘wat hoort’ begin ik te worstelen en valt het leven en werken mij zwaarder.

Wil jij ook ontdekken welke strategie voor jou werkt en leidt tot overvloed en meevallers? Doe dan twee dingen:

    • Ga naar https://www.jovianarchive.com/get_your_chart en vul kosteloos jouw gegevens in. Je ontvangt dan jouw HD-kaart met daarop ook jouw type en strategie;
    • Probeer jouw strategie eens een tijdje uit. Experimenteer, ontdek en reflecteer. Hieronder een korte uitleg per type en strategie

Type en strategie

Ben je een (Manifesting) Generator?
Volg je buikgevoel. Heb je ergens zin in/krijg je er energie van? Doe het. Heb je er geen zin in/ geeft het je geen energie? Nu niet doen (misschien later)? Ga niet zitten bedenken wat je nu moet doen. Dat helpt je niet. Kom in actie (als je buikgevoel ja zegt) vanuit iets dat je ziet, hoort, langskomt. Ontwikkel wel je eigen ritme en structuur. Daar vaar je wel bij.

Ben je een Manifestor?
Kom uit jezelf in beweging. Jij brengt de verandering en de nieuwe mogelijkheden. Vraag je steeds af of wat jij doet impact heeft. En besef dat jij vaak de wereld vooruit bent en dat mensen daarvan kunnen schrikken. Informeer daarom voor je handelt de mensen die betrokken zijn bij de verandering die jij brengt. Dit is jouw tijd om jouw impact te hebben.

Ben je Projector?
Wacht op de uitnodiging van de ander om jouw bijdrage te leveren. Je brengt inzichten die zonder uitnodiging te vroeg kunnen komen. Als je alleen op een echte uitnodiging reageert gebruik je je energie voor de zaken en mensen die echt in verandering komen en kan je bijdrage enorm zijn.

Ben je Reflector?
Jij spiegelt ieder en alles. Dat is bijzonder mooi, maar ook niet makkelijk in deze tijd. Als je iets wilt: wacht dan minimaal een maand voor je in actie komt. Denk erover na, doorvoel het en laat de tijd zijn werk doen. Over een maand besluit jij wijs.

Durf jij de uitdaging aan met jezelf?

Wil je meer weten over Human Design? Ga naar https://www.humandesign.nl/nl/bodygraph/

Wil je, in een digitale sessie, een individuele uitleg van jouw design? Met daarin jouw strategie, jouw beslisstrategie, jouw talenten en valkuilen, en nog veel meer? Ga dan naar: https://www.work4life.nl/Eigenaarschap/Human-design of neem contact met mij op. Voor mensen die nu zonder inkomen zitten heb ik een apart aanbod.

Tags: , , , ,

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Monique Appels schreef:

    Geweldig Caroline dat ik je heb gevonden. Ik richt me naar ‘(innerlijk) kompas’ en zie bij afbeeldingen jou staan. Heel fijn en verhelderend! Monique

Geef een reactie