Leren van meesterschap autisme

Filed in autisme, nieuwe tijd by on 26 juni 2019 0 Comments

Af en toe vertel ik mensen dat mijn dochter met autisme in sommige opzichten mijn grootste leermeester is. Zij leert mij eerlijk en puur te zijn, in het nu te zijn, veel meer energetisch te communiceren dan met woorden. Allemaal dingen die ik, en velen met mij, op het pad van bewustzijnsontwikkeling hopen te leren in opleidingen als intuïtieve ontwikkeling, energetisch beheer, mindfulness, zijnsoriëntatie, en noem maar op. Maar mijn grootste leermeester zit thuis.

Ooit keek ik al filmpjes van Abraham Hicks, die ons vertelde dat er zo veel mensen met autisme op deze wereld worden geboren, omdat zij ons voorgaan naar de volgende ontwikkelingsgolf van de mensheid. Toen wist ik al dat zij gelijk had, maar begreep nog niet zo goed hoe en waarom. Inmiddels heb ik een hoop bijgeleerd, maar gisteren verscheen er een prachtige vlog van Vera Helleman die het voor mij heldere woorden geeft, die ik goed kan ‘begrijpen met mijn hele lijf’. Dus niet alleen met mijn hoofd, maar ook met mijn hart en buik. Dit klopt voor mij en nu begrijp ik beter wat Abraham Hicks bedoelde. De afwezigheid van de ik-referentie die Vera beschrijft heeft veel weg van wat ik leer over: ‘het oplossen van het ego’, ‘het terugkeren naar het Zelf’, ‘het werkelijk in het hier en nu zijn’ en ‘de adem als referentiepunt’. Misschien ben ik wel op weg om mijzelf te ont-wikkelen tot ik mijn ik-referentie heb kunnen loslaten. En word ik dan ook autistisch?

Voor wie nieuwsgierig is, luister zelf naar Vera en trek je eigen conclusie.

Aan mensen met autisme wil ik zeggen: ik weet dat ik jou/jullie nog niet altijd begrijp. Ik ben nog onderweg om mijn ik-referentie af te bouwen. Wie weet begrijpen we elkaar dan steeds beter.

Tags: , , ,

Geef een reactie