Verhalen Verbinden Verdiepen

Filed in nieuwe tijd by on 2 augustus 2010 0 Comments

Eigen verhaal

De afgelopen week weer ervaren hoe verbindingen met mensen om mij heen kunnen verdiepen als ik mijn eigen verhaal durf te vertellen. Als ik dat doe en mij daarin echt en kwetsbaar op te stel, krijg ik dat ook direct terug van anderen. Ik heb een aantal mensen in mijn omgeving nog veel beter leren kennen en voel meer verbinding met hen. Heel mooi, en vooral als het gebeurt op het moment dat je die verbindingen het hardst nodig lijkt te hebben. Ik realiseer mij direct dat wij, zeker in een zakelijke omgeving, vaak zo weinig weten over de achtergrond en het verhaal van mensen waar we mee samenwerken. We spelen allemaal onze rol en houden ons meestal aan de gemeenschappelijke regels die daarvoor gelden. Dit leidt er toe dat we oordelen op grond van de regels en gewoontes in plaats van de gehele context van de persoon tegenover ons. Wat een gemis!

Verhalen van jongeren

Vorige week attendeerde een collega mij op het volgende filmpje. Hierin wordt een experiment gedaan bij een middelbare school om leerlingen op een veilige, maar ook confronterende manier aan elkaar stukjes van hun verhaal te laten zien. En het effect is uiteindelijk heel bijzonder.
Hier de trailer van een paar minuten:

Maar als je het helemaal wilt zien, klik dan hier. Zeker de moeite waard om 50 minuten voor te gaan zitten.

Wil jij jouw verhaal delen met anderen?

Tags: , , , ,

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Caroline,
  Je hebt helemaal gelijk, vaak weten we niet meer van mensen om ons heen dan de ‘gespeelde buitenkant’ of nog meer misschien ‘onze geprojecteerde waarheid’
  Ik had al eerder iets over Challenge-day gehoord, maar na het kijken van de trailer was ik echt geraakt. Wat een fantastisch initiatief en wat een geschenk voor deze jongeren om daarbij te zijn.

  In de wereld van ondernemers, MKB’ers etc. kunnen wij hier veel lering trekken.

  Ik ga echt even zitten om naar de 50 minuten van ‘Over de Streep’ te kijken

  Dankjewel voor je post 😉

  Dorothé

 2. Fred Melgers schreef:

  Caroline
  Ik ben het geheel met je eens en kan inmiddels putten uit zelfde ervaringen. Ik kan je verzekeren dat het een enorm bevrijdend gevoel geeft en ipv dat je je gekwetst en beschadigd denkt te voelen brengt het geborgenheid en kracht. Ipv een mensenmachine worden we dan weer gewoon mens. En dat maakt ons weer compleet en gelukkig.

 3. Gerjanne Tiemens schreef:

  wow, wat een prachtig concept. Hoe gaaf zou het zijn om dit bijvoorbeeld rondom #7di op bijv. het Rijn IJssel te doen?!

Geef een reactie