De transformerende mens

Filed in autisme, nieuwe tijd by on 9 september 2015 2 Comments

Overal om mij heen zie ik het woord transformatie verschijnen; in boeken, video’s, twitterberichten. Het lijkt een hype. Misschien is woord transformatie wel een hype, maar ik heb het gevoel, diep in mijn buik dat er meer aan de hand is.

Mutaties in de natuur

Als ik kijk wat ik heb geleerd tijdens mijn studie over de natuur, dan zie je de natuur vooral transformeren in tijden van shifts in de omgevingskenmerken van soorten (natuurlijke crisis). Dan gaan de veranderingen soms te snel om vanuit het bestaande DNA mee te groeien en aan te passen aan deze veranderingen. De enkelingen binnen een soort, die voorheen leken te worden uitgestoten doordat zij niet meekonden komen in de oude situatie, blijken ineens beter in staat de nieuwe omstandigheden aan te kunnen en worden uiteindelijk soms de overlevers van de soort. Ze noemen deze enkelingen: de mutanten. In de biologie noemen ze dit proces dus ook geen transformatie, maar mutatie. De mutaties zijn van levensbelang voor soorten om door te leven. Als de veranderingen klein zijn, zie je het niet direct, maar soms zijn de veranderingen enorm. Dat moet zijn gebeurd toen er bijvoorbeeld vissen het land op kropen en muteerden tot reptielen. Het is dus eigenlijk een natuurlijk en essentieel onderdeel van het doorleven van soorten.

De veranderende maatschappij

Nu terug naar ons. Wij mensen leven al sinds het eind van de 19e eeuw in een tijd van enorme veranderingen in onze omgeving; door de industrialisatie, en daarna ook nog eens de digitalisering, door de nanotechnologie en nog veel meer. Hoe kan de mens zich blijven aanpassen aan deze enorme versnelling? Kunnen wij ons met het bestaande DNA aanpassen aan deze snelle veranderingen? Of is de natuur allang bezig met het muteren van ons DNA om ons te muteren naar een nieuwe mens die opnieuw optimaal kan overleven in de nieuwe tijd? Hoe zou die nieuwe mens eruit zien? Wat zou hij/zij kunnen? Hoe zou hij waarnemen, denken, interacteren, zich voeden, leven?

Bhan Tugh en nieuw DNA

Bhan TughDoor mijn interesse in Human Design en getipt door Jolande Pit kwam ik op het spoor van de Bhan Tugh te lezen. De Bhan Tugh zou oude wijsheid zijn die, misschien niet toevallig, in deze tijd weer boven is gekomen. Het geeft mogelijke antwoorden op mijn vragen. Misschien is het waar, misschien niet, misschien deels, maar fascinerend is het zeker. De Bhan Tugh laat zien hoe het menselijk DNA aan het veranderen is in de nieuwe mens – de Rave. De Rave communiceert, leert en interpreteert anders dan wij. Ook het fysieke lichaam en de hersenen zijn anders. Het is een nieuwe orde. De eerste Raven worden, volgens deze bron rond 2027 in zijn volledige nieuwe vorm geboren gaan worden, maar wij bezitten al een deel van die kenmerken. Want zoals ook in de natuur, gaat de mutatie in kleine stappen. De Bhan Tugh voorspelt dat de huidige Homo Sapiens over ongeveer 1000 jaar volledig is gemuteerd naar de Rave.

Autisme en de Rave

Ik ben er eens flink ingedoken en heb mijn eigen DNA zitten ontcijferen en analyseren. Welk deel van mij past bij de orde van de Homo Sapiens en welke bij de nieuwe orde? Het is fascinerend om te zien dat de aanwijzingen die de Bhan Tugh mij geeft, passen bij de gedragingen die ik intuïtief al deed. Vooral sinds ik uit loondienst ben gestapt, begin vorig jaar. En misschien nog wel fascinerende is, dat mijn ontwikkelingsproces van de afgelopen 2,5 jaar bijna geheel te verklaren is vanuit deze wijsheid. Ook die van mijn kinderen geven aanwijzingen die zo passen bij de unieke individuen die zij zijn.
Het doet bij mij daarom ook weer nieuwe vragen rijzen als: verklaart dit waarom we zoveel autisten, ADHD-ers, dyslectici, hooggevoeligen en andere ‘enkelingen’ hebben in onze tijd? Zijn zij de mutanten die niet goed passen bij de huidige omgeving, maar eigenlijk de ‘Raven in de dop’ en daarmee onze overlevers als soort?

Het is in ieder geval een hoopgevend perspectief, dat ruimte geeft aan het herkennen en verkennen van de unieke kwaliteiten van deze ‘enkelingen’. Om zo een glimp op te vangen van onze eigen toekomst als soort? Wie weet.

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie