Slim ondernemen

In 2009 hebben we de MKB Krachtcentrale opgericht onder de vlag van Syntens in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Daarna hebben Anke Wiersma en ik dit initiatief zelfstandig doorgezet.

De MKB Krachtcentrale is het landelijk platform dat de slimste bedrijven van Nederland verkiest en zichtbaar maakt. Slimste bedrijven zijn organisaties waar de mens weer centraal staat waardoor Grootse Groei gerealiseerd wordt. Het platform is bedoeld voor mensen die de innovatie economie willen vormgeven door slimmer te organiseren en duurzame groei en op zoek zijn naar inspiratie. Die mensen moedigen we aan en inspireren wij met spiekacties en verhalen van de slimste bedrijven. Spieken is hier verplicht.

Slimme bedrijven organiseren zo dat de collectieve doelen en persoonlijke doelen beide nagestreefd worden. Zo gaan plezier en prestaties hand in hand. Bij Slimste bedrijven wordt groei breder gedefinieerd dan omzet en FTE. Hier groeien mensen als baas in hun eigen loopbaan en verbinden ze zich aan de missie van de organisatie. Groots groeien noemen we dat.

MKB Krachtcentrale LIVE 2014 from punkmedia on Vimeo.

 

 Een journalist vroeg in 1968 eens aan een bewaker bij NASA wat zijn baan was. Hij antwoordde: Een man op de maan zetten. Een inspirerende voorbeeld van hoe de missie daar voor iedereen leidend was, zo willen wij dat ook doen. Er werken heel veel ondernemers en professionals aan de MKB Krachtcentrale en ze hebben allemaal 1 ding gemeen; de missie. Verder voegen zij allemaal vanuit verscheidenheid iets toe om meer mensen en meer bedrijven aan de slag te helpen met Slimmer ondernemen. We zijn hierin een lerend netwerk en hopen dat onze leerprocessen ons groots laten groeien en tegelijkertijd anderen inspireren en activeren dat ook te doen.