Hoop en magie voor (lees)liefhebbers

Filed in nieuwe tijd by on 7 augustus 2019 0 Comments

Joepie, vakantietijd. Tijd voor stilstaan, reflectie en lezen. In alle rust.

Hoop

Deze zomer kwamen er op magische en vertrouwde wijze twee boeken op mijn pad. De ene, die mij hoop geeft over de toekomst, die door de media toch zo negatief en angstig wordt voorgeschoteld. De andere, die mij op een speelse manier meeneemt in het dagelijks vormgeven van die hoop vanuit een fictief verhaal, wat misschien wel meer waarheid in zich heeft dan op het eerste gezicht lijkt.

Christina – tweeling als licht geboren

In Christina neemt de moeder van de Zwitserse Christina ons mee in de eerste 14 levensjaren van haar dochter Christina. Christina is geboren met een sterk verruimd bewustzijn en kan in heldere taal uitleggen in welke ontwikkeling wij als mensheid op dit moment verkeren en waar het naar toe gaat. Zij geeft woorden en uitleg aan oude wijsheden van onder andere de Maya’s en Inka’s over de shift van 2012. Maar ook over hooggevoeligheid, technologische ontwikkelingen en wetenschappelijke doorbraken. Christina is inmiddels 18 jaar en het is fascinerend om ook haar voordrachten via youtube te horen, maar lees vooral eerst het boek, dat geeft veel context en achtergrond. Christina brengt hoop en richting.

Time Bender

Het tweede boek, Time Bender van Tijn Touber, is een heerlijk verhaal over een jongeman die meegenomen wordt in de Galactische ontwikkelingen en cruciale rol die de mensheid heeft in deze tijd van transformatie. Het verhaal laat zien hoe hij handen en voeten kan geven aan de ontwikkelingen in hemzelf. Misschien bedacht, misschien niet helemaal. De vraagstukken en opdrachten die hij op zijn pad krijgt, helpen mij in ieder geval in mijn eigen reflecties over wat ik hier doe op deze aardbol. Daarnaast is het fijn geschreven. Heerlijk om mee weg te dromen en te tijdreizen.

Tags: , , ,

Geef een reactie