Permanent Beta, Nooit af en de School voor Wereldverbeteraars

Filed in Uncategorized by on 28 november 2018 0 Comments

Hoe fijn zou het zijn als ik mij zelf toe kan staan om Permanent Beta te zijn?
Om vandaaruit stap voor stap te bouwen aan een ‘betere versie van mijzelf’, zoals Anke dat altijd tegen mij zegt. Op ontdekkingsreis in mijzelf en in de wereld om mee te werken aan meer hartelijkheid, gelijkwaardigheid en diversiteit, zodat iedereen in zijn eigen vorm mee kan doen en mee kan delen.
Niet te grote stappen, want mijn motto blijft “klein is het nieuwe groot(s)’. Kleine stappen met een grote ambitie. Ik ben immers maar een klein mensje in deze grote overweldigende wereld.

 

School voor Wereldverbeteraars

Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Met de School voor Wereldverbeteraars geleidden we gisteren de tweede dag

 

van de “Bouw aan je Droom”-maand, waarin 10 mooie mensen hun eigen vorm ontwikkelen om de wereld een klein beetje mooier te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond, met zijn eigen kleuring en vanuit zijn eigen getalenteerde rol. Wat mooi is om te zien, is dat alle vorm die zij bedenken in essentie gaan over meer ‘hart en ziel‘ terugbrengen in deze ‘hoofd-wereld’. Van een ‘tweedehands zakelijke kleding-ruil’ tot ‘engelopa en engeloma boekjes’, van ‘visualisaties om te leren leven met borstkanker’ tot ‘ontdekselen’.
Het is fijn om daar te voelen en ervaren dat ik ‘goed genoeg ben’ in mijn huidige beta-versie. Ook al heb ik zelf nog wel een oordeel over het feit dat zij allemaal van die prachtige vormen kunnen bedenken, met nog mooiere beelden en woorden, en het mij maar niet lukt om dat helder en gefocust te krijgen. Iets met blinde vlekken?
En hulp vragen vind ik ook al zo lastig ;o)

Nooit af…

Na deze inspirerende dag was het nog niet klaar. In de avond hoorde ik Annette Dölle spreken over ‘Nooit af in het Onderwijs’, dat zij samen met Martijn Aslander aan het schrijven is. Hoe we steeds kunnen werken aan de volgende Beta-versie, om zo al lerende door te gaan met wat wel werkt, en bij te stellen wat nog niet werkt. Stap voor stap, vanuit ervaringsleren. Geen perfectie en foutloosheid na streven. Gewoon de ‘next best guess’. Zo fijn om herinnert te worden in het gezonde stuk van de wereld en in mijzelf, waar ruimte is voor (sociale) innovatie, transformatie, ontdekken van de volgende versie, die weer beter werkt dan de vorige; samen met mensen die in vrijheid, verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en hun omgeving. Mensen die stoppen met klagen en zichzelf de vrijheid gunnen om bij te dragen aan de volgende Beta-versie.

Be the change you want to see

Ik BEN Permanent Beta.
Ik wil samenwerken en samen ontdekken;
Met mensen die met mij de win-win willen verkennen;
Willen verder bouwen aan ‘wat werkt’;
Willen leren van ‘wat nog niet werkt’ zonder ‘zwarte pieten’ en schuld;
Willen delen in de overvloed;
Om te ontdekken wat de volgende versie van mijzelf is en van de wereld.

Ik heb een optimistisch hart, een luisterend oor en een creatieve, praktische geest te bieden
En misschien soms nog wel iets meer…

Dank Annette en Martijn voor de inspiratie en het wakker schudden. Voor Nooit af en Permanent Beta.
Dank Juul, Joske, Mieke, Saskia, Linda, Amy en Anke dat ik samen met jullie mag bouwen aan de School voor Wereldverbeteraars.
Dank Siska jou niet aflatende energie om mij te verbinden aan nog meer mensen die hun hart steeds meer laten spreken.

Geef een reactie