Dreaming over diner

Filed in nieuwe tijd by on 2 januari 2011 4 Comments

Lucky me. Ik was afgelopen week uitgenodigd voor een Dreaming-over-diner (alleen de titel is al prachtig) door René, samen met nog 3 mooie mensen. Hij had heerlijk gekookt met verrassende gerechten en bijzondere smaakcombinaties. Echt genieten, op zich al een Droom, maar daar bleef het niet bij. Tijdens het diner mochten we alle vijf kaartjes trekken uit het Transformatiespel. Een levensengel, een inzichtkaart, een belemmering en nog een inzichtkaart, vanuit de intentie voor het nieuwe jaar 2011. En hoewel ik allang weet dat je hierbij altijd precies krijgt wat je nodig hebt, was het toch weer bijzonder om te ervaren dat het ook echt zo is. Mijn intentie voor het komende jaar is om dicht bij mijzelf te blijven en te geven vanuit mijn echte kracht. En dit is wat ik kreeg:


Mooi om te ervaren dat ik steeds dezelfde boodschappen krijg: mijn kracht is Moed, mijn gave is Zien, de sleutel tot mijn kracht is Dankbaarheid en mijn opdracht is Delen van mijn inzichten en ervaringen en daarmee anderen inspireren.

Praktische wijsheid

We staan met zijn allen op het grensvlak van een grote shift. Onze oude systemen falen en onze we weten niet goed hoe het verder moet. Een tijd waarin mijn Moed, Zien, Dankbaarheid en Delen goed van pas kunnen komen. Maar volgens Aristoteles hebben we ook collectief iets essentieels nodig: Praktische Wijsheid.
Met praktische wijsheid bedoelt Aristoteles de morele wil om het goede te doen, en de morele vaardigheid om te ontdekken wat het goede is. In de TED-talk van Barry Schwartz, legt hij uit hoe we deze aloude deugd kunnen gebruiken om een weg te vinden door de huidige falende structuren naar een nieuwe manier van samenleven en samenwerken. Volgens Aristoteles is praktische wijsheid ook de weg naar geluk. En dat willen we toch allemaal? Uit studies naar geluk blijken steeds twee aspecten daarin het belangrijkst: liefde en werk. Liefde voor de mensen om je heen en je omgeving, en werk meedoen in werk dat waardenvol en betekenisvol. Willen we dus gelukkig worden, dan hoeven we alleen onze praktische wijsheid te gebruiken in onze relaties (liefde) en in ons werk (werken aan waardenvol en betekenisvolle activiteiten).

Tijd om onze praktische wijsheid dus maar eens af te stoffen en nieuw leven in te blazen. 2011 here we come!

Tags: , , , , , ,

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. juully ruyters schreef:

    Oh meid prachtig blog, ook dat van dankbaarheid. Als ik je blogs zo lees, zijn we zo met dezelfde dingen bezig, fijn om te ervaren dat er meer mensen zijn die zo denken. Succes!!!!!

    • Ontdekkingsreiziger in een nieuwe tijd schreef:

      Ik geloof zeker dat we met dezelfde dingen bezig zijn, en wij niet alleen. De kunst is nu om deze mensen met elkaar te verbinden en samen op reis te gaan. Daarmee ontstaat, in mijn beleving, hoop en moedvoor de toekomst, maar vooral ook plezier en geluk in het hier en nu. Ik heb jou graag als reisgenoot!

  2. Shabbie Diëgo schreef:

    Waar kan het je die levesenge paket kopen/ bestellen

Geef een reactie