Explore the world, explore yourself

Filed in nieuwe tijd by on 24 mei 2010 0 Comments

Afgelopen week mocht ik de wereld weer even echt proeven en ontdekken in Shanghai. En naast het ontdekken van veel nieuws, ontdek je ook weer een stukje van jezelf.

Spannend…
De week voor de trip was het meivakantie en was ik lekker met man en kids naar Frankrijk. Helemaal ontspannen, geen verwachtingen, gewoon gezellig. De overgang daarna naar een intensieve werkweek met een grote groep ondernemers kon bijna niet groter. De dagen vóór ik wegging had ik letterlijk pijn in mijn buik. Ik zag op tegen het afscheid van de kinderen, twijfelde of ik wel voldoende zou kunnen presteren in China, zag enorm op tegen de vliegreis, werkelijk alle angsten en twijfels sloegen toe. ‘Help, kan ik nog afzeggen?’

… gelukkig ook moedig
Uiteraard ben ik toch gegaan. Ik heb alle moed van de Hemelwandelaar gekanaliseerd en ben toen lekker op stap gegaan. Zodra ik, samen met mijn collega Chris, onderweg was, sloeg de spanning om in nieuwsgierigheid. De vragen die ik mij nu stelde waren weer positief. ‘Hoe zou het zijn? Ga ik mijn vriendin Mariska nog zien en spreken? Hoe zouden de andere deelnemers zijn? Zullen al onze extra geplande activiteiten nog lukken?’

In de flow
Het werd de week van het grote genieten. De groep bevatte een hoop interessante, maar vooral ook leuke mensen. Een grote diversiteit aan karakters, achtergronden, interesses en denkbeelden. Dat gecombineerd met een bruisende stad, waarin je de positieve vibes continu voelt leidde tot een rijke ervaring aan ontmoetingen, discussies en activiteiten. Ondanks dat het programma af en toe wat rammelde (de organisatie had zeker beter gekund), ben ik enorm geïnspireerd en uitgedaagd. Onze eigen extra activiteiten zijn voor een deel gelukt, en voor een ander deel hebben we al alternatieven bedacht. Links om of rechtsom verloopt de week zoals die hoort: in complete flow. ‘Net een schoolreisje’, zoals San Fu het noemde. Uitdagend, inspirerend, fascinerend, ondernemend en energierijk.

Ontdek jezelf
Ik heb weer extreem ervaren dat ik groei en oplaad door nieuwe mensen en nieuwe omgevingen te ontdekken. Hoe verleidelijk het ook is om in het bekende te blijven hangen en te doen wat je altijd al deed en goed kunt. Voor mij werkt het niet. Ik slaap in, raak verveeld en wordt cynisch.
Tijdens deze reis zat ik weer helemaal in de flow. Ik voelde mij springlevend en heb genoten van al die mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten, en al de mooie plekken die ik heb mogen bezoeken. Thanx, people!

Voor mij dus: blijven vernieuwen, lekker door de angst heen stappen en open minded ontdekken!

Tags: , , , , ,

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nils Roemen schreef:

  Ha Caroline,
  mooi en herkenbaar wat je schrijft over alle vragen die je jezelf stelt als je weer een nieuw avontuur in stapt. Weet in ieder geval dat wanneer ik ergens over je vertel dat altijd gepaard gaat met een grote glimlach van trots. Trots dat we samenwerken en trots om jij wat mij betreft een energieke voorhoede loper bent, die op een mooie manier nieuwe wegen verbind met reeds succesvolle paden. Ik vind het telkens mooi wanneer onze wegen weer kruizen.
  groet Nils

 2. Ontdekkingsreiziger in een nieuwe tijd schreef:

  Thanx Nils, ik bloos nu wel een beetje van zulke grote woorden ;o)
  Maar het gevoel is wederzijds. Laten onze wegen zich nog maar vaak kruizen!

Geef een reactie