Als werken leven wordt

Filed in nieuwe tijd by on 8 november 2009 0 Comments

Het is weer een drukke tijd. Thuis zijn er veel sportactiviteiten van de kinderen, meerdere zwemlessen per week, neurofeedback voor de middelste, de tuin vraagt aandacht, door het mindere weer willen de kinderen vaker samen spelletjes doen en samen knutselen. Het beeld is denk ik herkenbaar voor velen. Ondertussen is het werk ook druk met een groot event komende week in Radio Kootwijk voor meer dan 300 ondernemers over nieuw leiderschap. Mijn voicemail wordt al ingesproken met “ hier de hotline van de MKB Krachtcentrale….’. Woensdagavond om half elf nog met drie collega’s in overleg onder het genot van een wijntje over het programma omdat onze keynote speaker Paul de Blot ineens toch niet meer op de middag kan komen. Het programma gaat op het laatste moment nog een keer helemaal overhoop. Een collega stuurt e-mails naar mijn privémail in de hoop dat ik die het weekend nog verwerk in het draaiboek voor het event. Gisteren (zaterdag) nog met collega door de keynote gelopen die op het hoofdpodium tussen de bedrijven door draait. Vandaag (zondag) ben ik samen met een collega en zijn vrouw bezig geweest om de pokens voor het event vast te personaliseren. Onder het genot van wat lekkers, met mijn dochter als oppas voor de kinderen van mijn collega hebben we lekker doorgewerkt.

P1040830

Het voelde niet echt als werken, het voelde als echt leven! Heerlijk met elkaar een simpele klus verzetten, omdat we allemaal weten dat dit veel toegevoegde waarde zal hebben op het event. Ik heb de afgelopen week nog nooit zoveel high fives met collega’s uitgewisseld, en het was en is kicken.
Word ik daarmee een workaholic? Ik geloof het niet, want ik heb deze week ook: drie keer bij de zwemles en de neurofeedback gezeten met mijn kinderen, de wedstrijd van mijn oudste gezien waarin zij waanzinnig lekker aan het spelen was, meegelopen met de lampionnenoptocht gisteravond, vanochtend met de oudste en de jongst gezellig Monopoly Junior gespeeld, de stoep weer bladervrij gemaakt en de tuin gesnoeid, en mijn man heeft even lekker kunnen hardlopen.

Dit is met elkaar leven en genieten. Wat een energie!

Tags: , , ,

Geef een reactie