Posruptive change

Filed in nieuwe tijd, posruptive change by on 13 mei 2009 0 Comments

De ene voelt het, de ander ziet het, de volgende is het zich nog niet echt bewust. Maar er is een grote verandering aan de gang. Is dit de reden van de crisis? Heeft dit te maken met de voorspellingen van 2012? Is het wishfull thinking? Misschien allemaal, misschien geen van alleen, maar dat er wat aan het gebeuren is, is voor ons een zekerheid. Maar wat dan en hoe dan, en voor hoe lang? In onze beleving is het een permanente verschuiving, waarin macht wordt vervangen door kracht; het ‘weten’ van het hoofd (het denken) wordt vervangen door het ‘weten’ van het hele lichaam (intuitie); dilemma en polarisatie worden vervangen door balans en eigenheid en organisaties gaan faciliteren in plaats van domineren. De combinatie van de ondernemende mens, een waarde-creerende omgeving en een verbindende infrastructuur leiden er toe dat 1+1 wordt 100! Dit is een werkelijk pos-ruptive (positive disruptive) change.

Dit vraagt wel wat van mensen en organisaties. Mensen moeten weer leren geloven en vertrouwen op hun eigen vermogens, talenten en verlangens. Dat is nog niet zo eenvoudig, want ons is als kind al afgeleerd hierop te vertrouwen. Het vraagt van organisaties dat ze mensen vooral faciliteren en ruimte geven en de juiste talenten met elkaar in verbinding brengen. Dit leidt dan tot werkelijke toegevoegde waarde. Die toegevoegde waarde is nodig om naar de toekomst te kunnen blijven groeien en ontwikkelen. Daarbij levert de buitenwereld met zijn steeds sneller ontwikkelende technische mogelijkheden een grenzenvrij speelveld voor interactie, inspiratie en contact.

Mooie tijden wat ons betreft.

Raymond en Caroline (wordt vervolgd)

Tags: , , , , , , , ,

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gerjanne Tiemens schreef:

  Inderdaad mooie tijden, het is aan ons allemaal om die Great Place to Live te co-creëren! :o)

 2. Paul de Bruijn schreef:

  Internet gaat een grote rol spelen bij deze grote veranderingen. We gebruiken nog maar een fractie van de mogelijkheden. Ik wacht nog op een onderzoek naar de rol van internet bij de verkiezing van Obama: de eerste internet-precident.
  Laat het allemaal maar gebeuren, het is een mooie tijd.

 3. Anne de Haan schreef:

  Klinkt heel mooi allemaal en de ontwikkeling is al in volle gang. Dit doet met denken aan Ronald van der Hoff van S2M en de inspirerende bijeenkomsten daar.

Geef een reactie