Leven Lang – elke dag – Leren

Filed in nieuwe tijd by on 29 januari 2021 0 Comments

De School van 0 tot 100

Het leven is op dit moment één grote leerschool voor ons allemaal. Onze eigen school van 0 tot 100. We kunnen niet anders dan leren omgaan met continue verandering. Of het nu een werkgever is die vormgeeft aan thuiswerken, waar hij nooit een voorstander van was. Of het is een medewerker die ontdekt dat baanzekerheid niet bestaat en regie pakt op zijn eigen talentontwikkeling en loopbaan. Of het is een ouder die stap voor stap leert werk en privé in balans te krijgen door voor en na de werkdag te gaan wandelen, ook met kinderen die thuis onderwijs volgen en een werkplek in de woonkamer. Of het is iemand die zich over zijn digitale vrees heen leert zetten om toch via Zoom, Teams en Whatsapp videobellen contact te houden met collega’s of een familielid. Of iemand zoals ik die enorm geniet van sociaal contact en leert om ook te genieten van de stilte en het alleen zijn en die enkele wandeling met een vriendin die nog wel kan. We komen allemaal onze eigen leerpunten tegen. En een fysieke school hebben we dus niet altijd nodig om te leren. Het leven biedt ons genoeg uitdagingen om elke dag te leren en ons aan te passen.

Dieper indalen

Mijn grote les is dat ik werkelijk volledig zelf mijn eigen leven creëer, inclusief alle lessen die ik nodig heb om te groeien. Dit wordt zo vaak vertelt in allerlei bewustzijnslessen en door allerlei wijze mensen. Maar ik merk dat het voor een deel in mijn hoofd blijft hangen, maar niet dieper doorzakt in mijn gehele wezen. Ik kan het maar tot een bepaald niveau integreren. Tijden als dit, zorgen ervoor dat het dieper kan zakken en daarmee meer verankerd raakt in mijzelf. Ik ben dankbaar voor de ‘verplichte-alleen-tijd’ waarin ik veel kan wandelen en mijmeren. Hoewel ik ook weer uitkijk naar de gezellige etentjes en samenzijn met meerderen.

Zo binnen, zo buiten

Vandaag met een vriendin weer een mooie demonstratie gekregen dat als je bijvoorbeeld strijd opgeeft met een ander, je meteen meer in de flow komt en je hulp krijgt uit onverwachte hoek. Ook gewoon heel praktisch. In dit geval met een aanhanger. Zo grappig hoe het universum direct reageert op het loslaten van strijd en daarmee innerlijke rust.

Zo binnen, zo buiten.

Tags: , , ,

Geef een reactie