Geluk vind je door te delen

Filed in nieuwe tijd by on 7 april 2014 0 Comments

Deze ballonnen zijn een metafoor hoe het vinden van geluk werkt.

Tijdens een seminar werd een groep van 50 mensen gevraagd mee te doen aan een groepsactiviteit. Iedereen kreeg een ballon en het verzoek om zijn of haar naam op de ballon te schrijven met een permanent-marker. Vervolgens werden alle ballonnen verzameld en in een andere ruimte geplaatst.

De mensen werden in de ruimte gebracht met de vraag om de ballon met hun eigen naam te vinden, binnen 5 minuten. Iedereen ging haastig op zoek naar zijn eigen ballon, daarbij tegen elkaar aan botsend, elkaar wegduwend, er ontstond enorme chaos. Aan het eind van de 5 minuten had niemand zijn eigen ballon gevonden.

Vervolgens werd iedereen gevraagd een random ballon te pakken en die te geven aan degene wiens naam op de ballon stond. Binnen enkele minuten had iedereen zijn eigen ballon.

En dit is wat er gebeurd in ons dagelijks leven. Iedereen is haastig op zoek naar geluk in zijn omgeving, niet wetende waar het te vinden. Ons geluk ligt in het geluk van andere mensen. Geef ze hun geluk; jij krijgt je eigen geluk. Dit is het doel van het leven.

Bron: Now This Is Clever In So Many Ways, The Meta Picture

Geef een reactie