Caroline Rijnbeek

Mijn naam is Caroline Rijnbeek. Ik heb een passie voor leren en ontwikkelen en mijn persoonlijke missie is ‘om mensen en organisaties in liefde en vrijheid te zetten en bij te dragen aan een waardevolle en betekenisvolle maatschappij’.

Wie ben ik?
Tja, het antwoord daarop is niet eenvoudig. Ik ben al vele jaren op ontdekkingstocht naar het antwoord en heb zeker nog niet alles ontdekt. Ik probeer elke dag te groeien, mijzelf beter te leren kennen en bewust te leven, en heb een passie voor leren en ontdekken. Ik geniet van een rijk gezin met mijn man en 3 lieve dochters, ben woonachtig in het mooie Arnhem, heb mij bekwaamd in de cultuurverandering, sociale innovatie, slim ondernemen, bedrijfskunde, NLP en het innovatie-adviesvak, maar ben vooral geïnteresseerd in mensen en samenwerken.
Ik doe dit vanuit diverse rollen, zoals mede-oprichter en bestuurder van de MBK Krachtcentrale, freelance trainer, zelfstandig workshopleider en coach, blogger, schrijver, roeier, en nog veel meer leuke rollen …..

Mijn Droom
Mijn droom is om samen met anderen een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van waardevolle en betekenisvolle ondernemingen, waar mensen vanuit waarden met elkaar verbonden zijn, vanuit hun kracht en talenten een zinvolle bijdragen kunnen leveren en daar om gewaardeerd worden door hun omgeving. Het beste halen uit mensen voor Welvaart én Welzijn. Ik geloof dat we zo kunnen bouwen aan een wereld waar we in overvloed en in liefde met elkaar verbonden kunnen leven.

Mijn motto: Klein is het nieuwe groot
Ik geloof dat dit een transformatie vraagt van de manier waarop wij bedrijven, werk en ons leven hebben georganiseerd. We hebben behoefte aan vakmanschap, eigenaarschap en rentmeesterschap om samen een betere samenleving te realiseren. Ik wil een bijdrage leveren aan bedrijven en organisaties die dit transformatieproces willen doorlopen. Met kleine stappen, een grote ambitie realiseren. Klein is het nieuwe Groot!

Ik ontdek graag de wijsheid uit oude culturen en ben zo geïnteresseerd in de Maya’s, de Inca’s, de meesters van het Verre Oosten, Christus en andere wijzen mensen die ons helpen om te ontdekken waar het leven werkelijk over gaat. Mijn persoonlijk Mayateken is de Witte Tovenaar, die staat voor integriteit en hartekracht.

IX – Witte Tovenaar – Integriteit, hartekracht
Leef je de lichte zijde van dit zegel, dan is je voelen, denken en doen met elkaar in overeenstemming en maak je je eigen belang ondergeschikt aan het grote geheel.
Leef je de schaduwzijde van dit zegel, dan wil je persoonlijke macht en controle uitoefenen. Je hebt complexe en verwikkelde relaties, problemen met integriteit, en zoekt je waardering en antwoorden buiten jezelf.

Mijn activiteiten op dit moment
Na 23 jaar loondienst heb ik op 1 juli 2014 het heft in eigen handen genomen en ben nu zelfstandig. Mijn missie is echter niet veranderd. Ik probeer deze te realiseren via verschillende activiteiten:

  • meewerker aan de Stichting MKB Krachtcentrale. De MKB Krachtcentrale is het landelijk platform dat de slimste MKB bedrijven verkiest, zichtbaar maakt en ondersteunt in het leren van elkaar.
  • verbinder en vertaler van missie en visie naar organiseren en cultuur in bedrijven en inmiddels op in het onderwijs. Hoe geeft je vorm aan duurzame groei, waardoor welvaart én welzijn duurzaam kunnen groeien? Dit doe ik in de vorm van workshops, klankborden, coaching en gidsen. Daarnaast deel ik mijn ervaringen als moeder met een kind met autisme met andere ouders en docenten.
  • coach en trainer aan de Hogeschool Utrecht bij Technische Bedrijfskunde met als focus: regie op eigen leren en het aanleren van competenties.