Vanuit autisme bekeken

Filed in autisme by on 22 juni 2016 0 Comments

“Iedere persoon met autisme levert dag in dat uit strijd om zich in het keurslijf van de maatschappij te persen en raad eens wie het verwijt krijgt geen aanpassingsvermogen te hebben of niet flexibel te zijn?”

vab-magazineDat zegt Iris Westhoff, in het Magazine “De kracht van Kwetsbaarheid“. Iris, met zelf asperger/autisme, heeft een eigen bedrijf waarmee zij jongeren met autisme begeleidt. Zij raakt mij met haar eigen kijk. Dit is precies wat ik herken bij mijn eigen dochter.

Autisme en resonantie

Niet toevallig, loop ik een week geleden Carien van Hooff tegen het lijf bij de opleiding over energie en resonantie van Hans Andeweg. Zij blijkt betrokken bij het programma Vanuit autisme bekeken, die (kleine) betekenisvolle verbeteringen realiseert waardoor mensen met autisme beter kunnen participeren.. Daar geloof ik in. Ik durf zelfs nog wel een stap verder te gaan. Ik onderschrijf de visie van Abraham Hicks, die veronderstelt dat mensen met autisme eigenschappen bevatten die wij als samenleving nodig hebben om door te groeien naar de next level. En terwijl ik haar filmpje “a new paradigm” opnieuw kijk, vallen er voor mij nieuwe puzzelstukjes op zijn plek. Nu begrijp ik wat ik doe bij de opleiding Hans Andeweg: leren over de communicatie via energie en resonantie. Niet alleen om energievelden in organisaties en de natuur te begrijpen, maar ook deze communicatie waar Abraham het over heeft. Grappig hoe ik dat stukje van de boodschap destijds nog niet kon verwerken.

De kracht van kwetsbaarheid

‘Vanuit autisme bekeken’ heeft dit prachtig magazine uitgebracht met verhalen die inzicht geven en inspireren. Je kunt het hier in pdf lezen en downloaden.

Laat je inspireren en meenemen in een denkwereld die anders en wonderlijk is.

Tags: , , , ,

Geef een reactie