Besmettelijk

Filed in nieuwe tijd by on 31 januari 2010 0 Comments

Vanmiddag zat ik lekker te surfen, en kwam ik het volgende filmpje tegen. Het is een Ted Talk van Kiran Bir Sethi. Een Idiase onderwijzer die een eigen school is gestart met als basis om kinderen te leren om eigen keuze te maken vanuit: ‘I can’.

Feel, imagine, do
Karin vertelt dat passie, energie en enthousiasme besmettelijk zijn en toont dit aan door de kinderen van haar school aan te zetten om andere mensen te besmetten. Ze leert de kinderen:

  • Bewustworden (voelen)
  • Mogelijk maken (dromen)
  • Empowerment (doen)

Ze laat zien hoe de kinderen eerst hun eigen dorp en uiteindelijk heel India besmetten om iets te doen aan kinderarbeid.

Olievlek creëren
Mooi om te zien hoe zij zorgt voor een olievlek werking, vanuit het principe van besmettelijkheid. Zo kan een relatief klein gebaar, of kleine interventie hele grote gevolgen hebben. Dit principe kunnen we ook goed gebruiken om steeds meer mensen bewust te maken van de ontwikkelingen in deze nieuwe tijd. Ze vervolgens te enablen en te helpen dromen, en vanuit empowerment in actie te krijgen.

Kom maar op met dat virus!

Tags: , , , , ,

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gerjanne Tiemens schreef:

    Wow Caroline, wat een powerfulle inspiratieboost. En o wat fijn dat we donderdag gaan dromen over wat we deze zomer gaan doen in Arnhem. Ik zeg: Yes we KAN am Rhein, beginnende op de St. Jansdag! :o)

    You are contagious! Het is heerlijk om samen met jou en anderen op ontdekkingsreis te zijn :o)

Geef een reactie