Een weekje spiegelen

Filed in nieuwe tijd, posruptive change by on 21 november 2009 0 Comments

‘Als je weet wie je bent, heb je alles!’

Dit stond er deze week op Twitter. Dit was de conclusie van een wel zeer bijzondere leren-van-elkaar-kring die ik de dag ervoor heb mogen meemaken. In deze kring was de oorspronkelijke vraag van de ondernemer: hoe komt het dat ik op dit moment niet tot beslissingen kom en wat kan mij helpen om wel weer besluitvaardig te worden. Al snel werd duidelijk dat deze ondernemer elk doel dat hij stelt, en dus elke werkelijke beslissing die hij neemt, ook realiseert, en zeer succesvol ook nog. Maar na alle doelen en successen ontdekt hij dat het hem steeds maar kort voldoening gaf. Een groter bedrijf, meer winst, een grotere auto, betere klanten. Alles lukt, maar wordt je hier nu gelukkig van?

Leren-van-elkaar-kringen

In een leren-van-elkaar-kring brengen wij enkele ondernemers bij elkaar die met elkaar aan de slag gaan met het vraagstuk van één van de ondernemers. Ze helpen elkaar om de vraag te onderzoeken en tot adviezen en inzichten te komen. Onze rol is vooral om de vraag vooraf vast goed te identificeren en tijdens de kring om het proces te bewaken. Verder leren wij net zo hard als de ondernemers in de kring.

Witte Spiegel

van: Isabelle Nave

Afgelopen dinsdag begon volgens de Mayakalender de 13 dagen van de Witte Spiegel. Tijd om eens flink in de spiegel te kijken, en dat gebeurde dus ook. Daarbij klonken de woorden van Paul de Blot van de week ervoor nog duidelijk door: alles wat je hebt kun je verliezen en geeft daarmee angst, alles wat je bent raak je niet kwijt en geeft daarmee zekerheid (of veiligheid, zo je wil).

DroomSyntens

Ook zelf heb ik weer eens goed in de spiegel gekeken en mijzelf af gevraagd: waar ben ik mee bezig, is dit waardenvol genoeg, waaraan wil ik bijdragen en waar droom ik van. Een deel van mijn droom en bijdrage kan ik kwijt in mijn werk bij Syntens: ondernemers leren hoe zij op een mooiere en fijnere manier in hun bedrijf kunnen samenwerken op basis van individuele krachten in plaats van hiërarchische machten. Maar ik geloof ook dat ik mijn betekenis kan vergroten door ook in mijn eigen organisatie te streven naar een dergelijke manier van werken. Dit heeft concreet geleid tot een actie om samen met, in eerste instantie, twee collega’s te gaan werken aan onze DroomSyntens. Door onszelf en anderen (binnen en buiten de organisatie) te vragen hoe wij onze missie het beste kunnen realiseren gaan wij op zoek naar mooiere en betere manier van samenwerken en uitvoeren. Wil jij ook meedenken en discussiëren, meld je dan aan voor de LinkedIn-groep DroomSyntens. Wij zijn erg nieuwsgierig naar jouw mening en aanbevelingen om onze impact en betekenis nog verder te vergroten.

Hou mij/ons de spiegel maar voor!

Tags: , , , ,

Geef een reactie